CollagenTime - Briga o koži je briga o zdravlju
24.10.2022

Briga o koži je briga o zdravlju

Kako djeluju ceramidi?

Pred nama su hladniji dani, niske temperature i sezona grijanja, a to znači da ćemo sve češće vrijeme provoditi unutra, a izvan kuće izlaziti prema potrebi. Promjene temperature iz toplog u hladno, niske temperature i vjetar samo su neki od faktora zbog kojih će koža postati suha i ispucala. Zato je bitno transformirati svoju beauty rutinu i pripremiti kožu za najhladnije doba godine.

Što se zimi događa s mojom kožom?

Tijekom zimskih mjeseci niska razina vlage, hladni zrak i grijanje uzrokuju da se krvne žile sužavaju čime koža postaje suha, crvena i ponekad ispucala što nam stvara neugodu i svrbež. Samim time smanjuje se vlažnost kože, koža se može guliti i postati ljuskasta. Koža lica, zimi je prva na udaru pa je njoj potrebna najveća njega, a bilo da je ona suha, masna ili mješovita, temeljita i učinkovita zaštita ključan je faktor u njezi.

Obzirom da ona zbog suhog zraka i vjetra postaje ispucala i nadražena trebat će joj više hidratacije nego inače kako bi održala prirodnu vlagu. Također, zbog niskih temperatura lojne žlijezde luče jako malo lipida i na taj način oštećuju prirodni i masni sloj kože, zbog čega voda još brže isprava, a to će dodatno utjecati na nedostatak vlage.

Kako do savršenog tena i u hladnijim danima?

Osim održavanja zdravog načina života, veliku ulogu u održavanju zdravlja kože ima i prehrana koja bi trebala biti uravnotežena, sa velikim unosom vitamina i minerala. Osim same prehrane bitan i je unos velike količine vode u organizam što će dodatno povećati hidrataciju.

Ovi faktori, kojih bi se trebali držati tokom cijele godine, pomoći će nam u održavanju zdravlja cjelokupnog organizma, metabolizma i imuniteta, a automatski će utjecati i na zdravlje kože.

Kako bi dodatno osigurali nahranjenu, mekanu i hidratantnu kožu možemo joj pomoći kvalitetnim i inovativnim dodacima prehrani. Najbolji i najefikasniji način je briga o koži iznutra uz savršenu kombinaciju sastojaka za zdravlje i ljepotu.

Kako mi kolagen u tome može pomoći?

Sastojci poput kolagena, ceramida, hijaluronske kiseline i MSM-a odigrat će značajnu ulogu u vašoj transformiranoj beauty rutini.
Ceramidi će zaštititi stanice epidermisa, održati ih međusobno kompaktnim i spriječiti nastanak pukotina kroz koje izlazi voda. Dodatni unos kolagena bolje i kompaktnije će organizirati kolagenska vlakna, potaknut će prirodno stvaranje kolagena i odigrat će ključnu ulogu u postizanju napetosti fibroblasta. MSM sadrži sumpor koji je važan za sintezu keratina u koži, dok će hijaluronska kiselina na sebe vezati velike količine vode te spriječiti bore i suhoću kože.