CollagenTime - 6 promjena koje će se dogoditi uzimaš li kolagen svakodnevno !
04.01.2022

6 promjena koje će se dogoditi uzimaš li kolagen svakodnevno !

Kao najzastupljeniji protein u tijelu, kolagen uvelike utječe na zdravlje i dobro stanje organizma. Najpoznatiji je njegov učinak na zdrav izgled kože, a ovdje saznajte i koje su njegove druge dobrobiti.
Kako djeluju ceramidi?

Kolagen u tekućem obliku dodatka prehrani konzumacijom brzo ulazi u krvotok te se tako apsorbira u kožu, kosu, nokte, zglobove, ali i crijeva.

Manje bora i bolja hidratacija kože

Ulaskom kolagena u kožu, ojačavaju se veze između stanica kože te se sprječava gubitak vlage što za posljedicu ima zdrav izgled kože i učinak pomlađivanja. Pijenjem kolagena svaki dan prvo ćete primijetiti ugodan osjećaj glatke i meke kože, a dugoročno i manje bora.

Smanjenje ožiljaka na koži po cijelom tijelu

Utjecaj kolagena na bore sličan je utjecaju na pojavu svih nepravilnosti poput ožiljaka. Konzumacija kolagena u tekućem obliku vrlo brzo smanjuje vidljivost ožiljaka, a mnoge sitne ožiljke i nepravilnosti moguće je dugotrajnom konzumacijom kolagena i potpuno ukloniti.

Čvršća kosa i nokti

Jačanjem veza među stanicama, kolagen jača kosu i nokte posljedično utječući na manje ispadanja kose, zdraviji i sjajniji izgled te manje ispucalih vrhova kose. Očekivati možete „good hair day“ skoro svaki dan. Kolagen noktima daje sjaj i smanjuje pojavu listanja. Ubrzo ćete zaboraviti i na trajni lak za nokte.

Ojačani zglobovi

Potporno tkivo zgloba, uz hrskavicu i kost, sadrži i kolagen. Kolagen je u tom smislu veoma važan protein koji omogućuje normalno funkcioniranje zglobova. Pijenjem kolagena svaki dan osjetit ćeš razliku u svojoj pokretljivosti i riješiti se onog čudnog škirpanja zglobova. Pogotovo ako se baviš sportom ili rekreacijom.

Osjećaj sitosti = mršavljenje

Kolagen je protein, a poznato je da proteini kao dodatci prehrani daju osjećaj sitosti i više energije do sljedećeg obroka. Iz tog razloga, kolagen se pije i kao pomoć kod mršavljenja ili regulacije količine hrane.

Poboljšanje probave

Uz mnoge druge pozitivne učinke, kolagen poboljšava i rad probave smanjujući oštećenja crijeva.